Wednesday, February 19, 2014

HijabellaXHues

so it happens to be my very first time doing project with the team outside office. as an intern, I feel so glad and honored to have a chance helping colleagues setting up an event. to work in one of Dian Pelangi business empire is like something you never thought before or when you thought about it you know it wouldn't be come true until it's really happening, yeah, wordless.
doing internship in Hijabella Magazine as Assistant Art Director makes me wonder what kind of question you would ask to me. may be "are you happy?" of course I am! I've been a month working here and still counting to next two editions as intern. deadline and revision make me feel so alive, amazing and funthis chance is really rare for Librarian! yes, I am a Librarian and I feel so blessed doing this work. can you imagine an artsy librarian? yeah that's me! hahaha this is the experience which I would never missed in 2014 and on. I've found what I'm looking for. this is the place where I want to be. thanks Allah!

the vintage restaurant at Bistronomy Jakarta

top: press | bottom: a cute shabby decoration on V.I.P table

top: the crowd | bottom: the most famous speaker Langston Hues, Dian Pelangi, Diana Caroline
Dian Pelangi looks so cute!

top: some enthusiast guests | bottom: little yummy snacks
selfie with journalists from various media and magazine and fortunately they are my UFF fellow friends
love,
Cikita

Sunday, February 9, 2014

College Reunion

spend a little time with friends in a new mall in town. the building is still in progress but some stores are already open... we know this mall have an ice rink so we decided to have some fun ice skating inside it. the ticket is Rp.70.000-, each people for two hours and yeah it's fun and pain in the ass if you cannot play it well haha 

at Bintaro Xchange Mall parking lot

we go ice skating!

newbie posing on ice rink
I fell almost 6 times and bleed my palm. oh my! untung dibantuin temen-temen untuk bangung haha.
top: outside the mall in the night | bottom: move and dinner in Bintaro Plaza
yes of course we love junk food! see you next time dear friends!

love,
Cikita

Saturday, February 8, 2014

Earhouse Endah 'n Rhesa Concept Coffee Shop

one of the small and cozy place to hang out in Pamulang. bring your friends every Wednesday and Thursday night. there always jamming session by Endah 'n Rhesa and Classmate Journal.

top: Earhouse entrance door | bottom: sweet bread with meises and peanut butter
top: interior and guests | bottom: Shida Snack, tortilla baked with cheese
top: lol at my reflection! "wish you were here" typography on entrance gate | bottom: mine holding Eartea jar glass

blur is not always bad, huh?
me, Nanda, Shasha

we're just bitches trying to be cute. pardon!
love,
Cikita

Wednesday, February 5, 2014

a Warm Blanket

I'm enjoying my free day after everything that have made me torn to pieces haha lebay. I'm not busy with anything at all.
I click click every folders in my computer and found the picture of myself sitting on a couch somewhere in a coffee shop.
and I just remembered that I've made a promise to myself to not hanging around somewhere till late night anymore even in a coffee shop near my house.
there's nothing wrong with the coffee shop and other places but it feels wrong when I hang there till late night with my friends and not with my parents. fyi, my parents always okay with everything that I do.
I must admit that I'm a family-person, love being at home even though I'm just sleeping or do some kind of things just to make my body move. yeah that's me... but I have a private concern about how I want to change my 'life'. pfff! sounds cheesy ya but I really manage it. maybe some people say I'm strange these days. I'm sorry it's just a little part of the process that still going on until... I don't know.
before I'm going to bed, I just want everyone know that I feel so sorry for any intentional and unintentional mistakes that I've made to you dear all my friends. maybe you hate me,  or maybe I hated you but the truth is I'm awake now and I'm trying to make up the broken flower vase back to its table even though it's not beautiful anymore. and I wish the vase still able to be filled by the water and the flowers will grow beautifully. if you don't want it in your table anymore please just let me fix it for my own. keep smile, be pretty, stay healthy and lillahita'alla.

image from weheartit.com

whoever you are, I love you readers! 

love,
Cikita

Saturday, February 1, 2014

Eggcellent Day!

hello again! I've been busying myself on computer browsing this and that, watching Youtube video from many channels and OMG there's a lot lot of tutorials. I'm going banana because I want to do them all at my house!

kira-kira seperti itu deh keseharian saya belakangan ini semenjak resmi lulus dan jadi calon wisudawati bulan Maret nanti. alhamdulillah ya Allah! satu harapan tahun ini udah terwujud. saya punya pemikiran sembari nunggu bulan Maret tiba ada baiknya jangan cari kerja dulu hehe alasannya simpel sih karna saya tau kerja itu gak mudah, kerja itu tanggung jawab dan harus berkomitmen penuh. waktu dan tenaga udah jelas akan terkuras. saya punya prinsip ketika sudah memutuskan untuk bekerja di suatu perusahaan, saya harus jadi pegawai yang punya loyalitas dan berdedikasi. jadi saya gak pernah berfikir untuk asal kerja dan kalo ga suka tinggal resign. no no NO! jadi sebelum ketakutan saya bener-bener terjadi, saya pengen nikmatin satu bulan ini untuk berkreasi dengan apa yang saya punya sebisa saya. salah satunya seperangkat komputer dan photoshop.





pengen ketawa ngeliat apa yang udah saya buat disini. ngapain sih bikin beginian ya Allah laper banget apa ya? hahaha yap! emang bikin ini karena beberapa hari belakangan lagi makan pizza dan telor melulu. yang paling sering sih makan telor sunny side up ya soalnya tuh tempting banget ngeliat telor bawaannya pengen makan terus. I'm a big fan of yolk! help me! gimana ini sebulan libur dirumah kerjaannya makan-makanan yang tinggi protein dan karbohidrat. *cry*

selain photoshop saya akhirnya mencoba untuk rajin blogging. ternyata seru ya blogging itu hihi ketinggalan jaman banget. saya gak ngerti kenapa tahun-tahun lalu saya sok sibuk banget sampe gak pernah update blog saya sendiri dan gilanya lagi impulsively, saya delete sebagian posting yang harusnya gak saya delete. forgive my stupidity ya Allah!
tapi untuk hal yang ini juga udah saya delete dan saya enggak (mungkin belum) nyesel yaitu LINE dan Whatsapp. untuk temen-temen yang baca ini dan ngerasa dirinya di block saya cuma pengen bilang ga ada satupun temen yang pernah saya block. saya bener-bener apus semua akun chat saya kecuali BBM. entah kenapa jadi punya persaan gak nyaman sama hal-hal kaya gitu. is it weird? I hope not. karna saya punya alasan kenapa harus begitu dan semoga temen-temen ngehargain alasan saya. berasa banget bedanya idup tanpa LINE dan Whatsapp...

asiknya
  • lebih punya banyak waktu luang dan gak terpaku sama chat-chat yang masuk. walhasil kepala bisa chin up dikit gak nunduk melulu.
  • kapanpun dimanapun gak akan ada yang ngeganggu me time. misal lagi asik-asik kerja atau baca buku atau ngegambar tiba-tiba harus ladenin orang yang lagi galau akut dan kemudian kita dilema antara stop aktifitas atau bantuin dia keluar dari kegalauannya. kalo sekali sih oke tapi kalo berkali-kali?
  • lebih punya privacy. gak tau sih hubungannya sama privacy apa, tapi kalo disimpulkan dari dua poin diatas ya poin ketiga inilah yang bakal kita rasain setelahnya.
gak asiknya
  • wah cukup tau aja deh ya semenjak putus hubungan sama LINE dan Whatsapp ga ada lagi yang mau ngasih informasi baru, ga ada lagi yang ngajak kesana kemari lewat sms. palingan ada satu dua orang yang masih suka sms atau telfon tapi itu gak sebanding ketika punya LINE dan Whatsapp. walaupun ada yang udah tau LINE dan Whatsapp saya udah gak ada, mereka lebih milih ngontak saya lewat Twitter, Path dan Facebook. OMG what happen to you guys? I really want to stop being like that. I just want a regular life. I wonder how our parents survived their love-life, friendship without LINE and Whatsapp. you have to manage it fellas at least don't rely on them! tapi ya balik lagi ke prinsip masing-masing sih ya. I'll always try to mind my own bussiness.
  • karna LINE dan Whatsapp udah jadi bagian dari hidup orang banyak sampai akhirnya saya sedih gara-gara ada satu online shop yang jual barang inceran saya tapi pas saya pengen beli dan pengen ngontak si penjual OMG ternyata dengan dengan jelas dia bilang LINE ONLY! okay... kemudian saya bingung harus belanja gimana lagi haha but I'm a lady and I know how to survive.
okay, lebih kurang seperti itu yang saya lakuin sekarang. terimakasih untuk yang udah baca blog saya. semoga terhibur dan ada manfaatnya ya! and a message to all men as my last artwork for today,


love,
Cikita