Friday, April 18, 2014

Morning Drawing First Gathering

pertemuan pertama sama temen-temen Morning Drawing dimana lagi kalo bukan Earhouse. ini cuma sebagian kecil dari temen-temen Morning Drawing, semoga besok-besok ada moment keluarga besar banget-nya Morning Drawing. anyway, buat siapapun yang antusias sama gambar-menggambar bisa ikut gathering kita virtual, silahkan di follow Twitter dan Instagram (@MorningDrawing) jangan lupa kasih hashtag #MorningDrawingArt karna cuma itu satu-satunya cara kita bisa nemuin karya kalian dan kita feature di sosial media. nanti kalo ada gathering lagi pasti kita kasih infonya.
sedikit dokumentasi dari gathering malam ini.

from top: Jamal, me, Popo



me w.i.p drawing Hamsa

this is the man behind all photos. thank you Sorge Magazine director! I forgot your name :(

Monday, April 14, 2014

Rainy Bow

hola! sesuai planning yang udah dibuat jauh-jauh hari semestinya hari ini saya wawancara di salah satu instansi di Jakarta tapi kemaren malem karna suatu hal saya langsung mengurungkan niat untuk wawancara pagi ini. tapi ternyata ternyata salah satu temen saya tetep ikut wawancara di instansi yang sama terus dia ngasih kabar buruk yang ga enak di denger tapi tetep bikin ketawa sih. dikit. haha! harusnya juga hari ini ngerjain deadline tapi ya gitu dalam proses nyelesaiinnya selalu aja ada selingan kalo gak ngintip blog orang lain, gambar ya nge-blog!

not sure what I'm excited about. future? maybe but I'm more excited about what I'm doing right now. kemana aja saya selama ini baru ngerasain kemistri sama passion sendiri. duh! ternyata fokus itu enak ga enak ya... tapi fokus itu penting.

baru ngomong fokus itu penting, tapi saya malah nyambi liat-liat dekorasi ruangan.







photos source from I SUWANNEE

I'm really in love with soft and colorful colors. all photos above are really representing my color taste even the room decoration really comforts me haha padahal belom pernah duduk atau tidur dikasurnya tapi udah kerasa gimana nyamannya berlama-lama di kamar itu.
and I'm also into the wood! kalo ditanya pengen liburan ke pantai atau hutan? definitely, the woods! apapun yang dipadu sama elemen kayu selalu terasa hangat, homie, and peacefull. who doesn't want to spend time in the wooden attic? just chillax with your pet reading a book together. ah!


photo source wakemetoseethesunrise


photo source galleryhip.com


we know that shabby chic style would not be stylish anymore if you place the vintage buffet surrounded by wrong floor/tiles or wall decor. you don't want somebody think that your house is a lost and found store, right?
make sure you have colorful and chic accessories, ornament and wall decoration to make your vintage buffet more pretty. added colorful rugs or carpet will be sweet too! and last but not least the perfect lightning! I dunno much about it. but this rainbow victorian lamp makes me droooooling! it makes a perfect combo in a room! whatchout! your neighbours gonna visit and don't want to leave!
photo source rialnodesigns.com



okay I'm going back to work.
see you when I see you!

love,
Cikita

Friday, April 11, 2014

#1 Elfies Freebies: Mobile Wallpaper



click download link > save image > set as wallpaper









DOWNLOAD
Elfies Freebies #1:
- six mobile spring wallpapers download (.rar)
- six spring patterns for Adobe Photshop download (.rar)


HOW TO DOWNLOAD:
1. click  download (.rar) (you will directed to Google Drive)
2. click file > download
3. enjoy!

*all wallpapers are compatible with iOS & Android
*patterns can be use on CS6 or lower

---

hi!
this is the first time I make freebies.
semoga kalian suka dan kita semua bahagia!
happy weekend sweetie pie...

love,
Cikita

Wednesday, April 9, 2014

Bor(draw)ing

after trial and error. I keep drawing and drawing and drawing. I realized that skill or ability will never come instantly unless you do learn from what you see, hear and feel. and when you failed the first trial, you know that you can't stop there because that was just a beginning. practice always makes perfect and keep it in your mind "never knows best". it helps you to always think creatively because the best is not enough.

so, this is another result of trial and error that I just did. still tracing someone's photo from their Instagram (I will upload and tag it). but I did learn how to combine colors and where to put shadows. yap, that's it!


never give up chasing your goal.
good luck and good night!

love,
Cikita

Tuesday, April 8, 2014

Repost: Better Than Anything Else


photo via Emily Cain & weheartit.com
repost from Le Love: Better Than Anything Else

somehow, the feeling that I have for you become stronger everyday. I don't know why... maybe I'm just too scare to call this little thing as love. but is it the way I really feel right now? I don't know. I'm not sure. I cannot describe what love is. all I know is no matter how far I go I will always come back to you. I see you as the warmest and safest shelter for my insecurity. you help me embracing my fear. you help me seeing everything from every others sight. you're the only one who laugh at my jokes while everybody say that I'm freak. you're the kindest person and mirror-like that can reflect the beauty in me. how can I live without a guy like you? I was such a fool had left you for shit. now, I'm back. I will be seeing you soon and it will be better than anything else.
Love,
Cikita

Sunday, April 6, 2014

April Fools? No!

halo! so long ga nyentuh blog lagi hehe I was so busy lately. Ironisnya bukan sibuk untuk urusan diri sendiri. so, today I force myself to sit and relax ...oops and blogging. (blogging also considered as relaxation. LOL). I accidentally click clack on a photo which saved thousand years ago hahaha nope ini foto beberapa bulan lalu setelah balik dari Semarang. Waktu itu pernah janji untuk bikin foto studio bareng temen-temen kuliah tapi karena banyak halangan salah satunya adalah diantara kita berempat saya satu-satunya orang yang wisuda belakangan hahaha karena niatnya photo studio ini mau pake kebaya dan toga gitu. huhu maap!

and finally kita bisa atur waktu untuk ketemu di bulan April. Meeting point nya dirumah saya karena photo studionya emang gak terlalu jauh dari rumah. dan ternyataaa saya juga diminta untuk ngedandanin temen-temen haha!

find the differences! :P
setelah make-up selesai, sesi foto selesaiii kemudiaaan ini nih momen yang gak bisa saya abadikan haha! saya dikasih kejutan sama temen-temen satu kue lengkap sama lilin Happy Birthday nya tepat pas lagi jeda sesi pemotretan. OMG you really good at making surprise guys! I was so happy and shock of course! dan akhirnya adegan surprise itu jadi salah satu pose di sesi foto kita. haha *blessed*

FYI: saya ulang tahun sebenernya bulan Maret. tapi semenjak semua udah pada lulus kuliah dan sibuk kerja udah gak ada lagi yang namanya dikerjain, dikasih surprise, dll jadi kalo ada kesempatan ketemu tanggal berapapun itu ya tetep surprise nya harus dikasih. Tapi yang namanya surprise walaupun ketebak tetep aja kaget. ya gak sih? :P

my happy rainbow mood
selesai foto kita mampir ke coffee shop yang gak jauh dari tempat foto dan saat yang di nanti tiba! potong kue...






thank you guys you really made my day! see you in another surprise party!!! :)

Love,
Cikita